آشنایی با قطعات ماشین ظرفشویی و کارکردهای آنها

قطعات ماشین ظرفشویی

یکی از پیچیده‌ترین لوازم برقی خانگی که این روزها در بسیاری از منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد ماشین ظرفشویی است. این ماشین‌ها از بخش‌ها و اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که هر یک از آنها وظیفه جداگانه‌ای دارند. برخی از قطعات وظیفه مهم‌تر و برخی از قطعات نیز به صورت مشترک در میان لوازم برقی به کار می‌روند. در این مقاله سعی داریم قطعات ماشین ظرفشویی و کارکردهای آن‌ها را برای شما توضیح دهیم. آشنایی با این قطعات، هم به شناخت بهتر کارکرد دستگاه کمک می‌کند و هم در صورت نیاز برای تعمیر ماشین ظرفشویی، می‌تواند راهنمای کشف مشکل دستگاه باشد. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

وظایف قطعات ماشین ظرفشویی

یکی از لوازم برقی که کمک کرد تا بسیاری از افراد وقت خود را صرف شستن ظروف نکنند ماشین ظرفشویی است. ماشین ظرفشویی توسط کارخانجات مختلف و برندهای گوناگونی تولید می‌شود. تقریبا می‌توان گفت که تمامی ماشین‌های ظرفشویی از اجزای یکسان تشکیل می‌شوند و تنها بسته به شرکت تولید کننده کیفیت قطعات آنها با یکدیگر متفاوت است. ماشین ظرفشویی دارای بخش‌های مختلفی است که هر یک از آنها وظایف جداگانه‌ای دارند.
اجزای ماشین ظرفشویی شامل: قطعات کنترل‌کننده، انتقال دهنده، مصرف کننده، مجموعه درب، لاستیک آب‌بندی، آب افشان و افشانک‌ها، مخزن نمک، مخزن رزین و پمپ تخلیه هستند. هر یک از این بخش‌ها خود از اجزای مختلفی تشکیل می‌شوند که در کنار یکدیگر به صورت مکمل عمل کرده و یک وظیفه مشخص را در ماشین ظرفشویی بر عهده دارند. در صورت ایجاد مشکل در هر بخش ماشین ظرفشویی این ماشین نمی‌تواند عملکرد مناسبی در شستشوی ظروف داشته باشد و باید نسبت به تعمیر آن اقدامات لازم را انجام دهید. تعمیر ماشین ظرفشویی بوش و سایر برندها توسط افراد متخصصی در سراسر کشور انجام می‌شود.

قطعات کنترل کننده

بخش‌های کنترل‌کننده ماشین ظرفشویی شامل میکروسوئیچ درب، سوئیچ فشار بالا، سنسور آب شمار و سنسور سرزیر آب می‌شوند. از اجزای دیگر آن می‌توان به ترمیستور، سنسور نشتی آب، سوئیچ مقسم آب، سنسور مخزن نمک، مخزن مایع جلا، سنسور شفافیت، برد نمایشگر و برد اصلی اشاره کرد. همانطور که از نام این بخش مشخص است این بخش وظیفه کنترل ماشین ظرفشویی را بر عهده دارد. وظیفه این قطعات به این صورت است که آنها در بروز هر گونه مشکل برای دستگاه، عملیات شستشو را قطع می‌کنند و مانع از کارکرد ماشین ظرفشویی در صورت هرگونه ایراد خواهند شد. ممکن است این بخش در حین شستشوی ظروف، پروسه شستشو را قطع کرده و یا پیش از آن متوجه آسیب در دستگاه شده و نگذارد هیچ عملیاتی برای شستشوی ظروف انجام شود.

قطعات انتقال دهنده

قطعات انتقال‌دهنده در ماشین ظرفشویی شامل کابل‌ها، سیم رابط و سوکت هستند. همانطور که از نام این قطعات مشخص است برای انتقال ارتباط به کار می‌روند. این قطعات وظیفه دارند که ارتباط را بین کنترل‌کننده و مصرف‌کننده برقرار کرده و فرمان‌های صادر شده را به مصرف‌کننده انتقال دهند. اگر این قطعات دچار آسیب شوند هیچگونه فرمانی به مصرف‌کننده منتقل نشده و ماشین ظرفشویی نمی‌تواند عملیات شستشو را به خوبی انجام دهد.

قطعات مصرف کننده

این دسته از قطعات شامل جت پمپ، پمپ تخلیه، شیر برقی‌ها، المنت و موتور سنکرون می‌شوند. این قطعات وظیفه دارند که در زمان برق‌دار شدن دستگاه، شروع به کار کرده و وظیفه مهمی دارند. زمانی که شما ماشین ظرفشویی را روشن می‌کنید این اجزا وظیفه خود را انجام می دهند.

قطعات ماشین ظرفشویی
قطعات ماشین ظرفشویی

مجموعه درب و لاستیک

مجموعه درب ماشین‌های ظرفشویی شامل درب، لولا و میکروسوئیچ می‌شوند. میکروسوئیچ باید باز و بسته بودن درب ماشین ظرفشویی را چک کند. اگر درب ماشین ظرفشویی باز باشد، به برد اصلی گزارش داده و از عملکرد دستگاه جلوگیری می‌کند. لاستیک آب‌بندی ماشین ظرفشویی نیز وظیفه دارد که به چفت شدن درب دستگاه کمک کند. این لاستیک از بیرون ریختن آب داخل دستگاه به خارج کمک می‌کند. اگر مشاهده کردید که آب از دستگاه شما خارج می‌شود باید از طریق تماس با یک نمایندگی تعمیرات ماشین ظرفشویی،  نسبت به تعویض لاستیک درب دستگاه خود اقدام کنید.

آب افشان و افشانک، مخزن نمک و مخزن رزین از دیگر قطعات ماشین ظرفشویی

آب افشان و افشانک‌ها وظیفه دارند که آب را روی ظرف‌ها پاشیده و در پروسه شستشو کمک بسیار زیادی داشته باشند. هرچه آب از طریق این افشانک‌ها با فشار بیشتر روی ظروف بریزد لکه‌های بیشتری از روی آن‌ها پاک می‌شود. مخزن نمک و مخزن رزین نیز از دیگر بخش‌های ماشین ظرفشویی هستند که وظیفه دارند سختی آب را کنترل کنند. این دسته از قطعات، اهمیت زیادی برای شستشوی بهتر ظروف در ماشین ظرفشویی دارند.

پمپ تخلیه

یکی دیگر از قطعات ماشین ظرفشویی پمپ تخلیه آن است. پمپ تخلیه وظیفه دارد که پس از شستشوی ظروف، فاضلاب به وجود آمده در دستگاه را تخلیه کند. اگر این قسمت به درستی کار نکند فاضلاب در ماشین ظرفشویی باقی مانده و موجب آسیب رسیدن به قطعات آن می‌شود.

چرا باید با قطعات ماشین ظرفشویی آشنا باشید؟

اگر شما به بخش‌های مختلف ماشین ظرفشویی آشنایی داشته باشید در صورت بروز هرگونه مشکل در دستگاه می‌توانید بخش آسیب دیده را تشخیص دهید. با این کار شما می‌توانید از تعمیرکار بخواهید که اجزای مربوط به همان بخش مورد بررسی قرار داده و سرعت تعمیر ماشین ظرفشویی شما افزایش پیدا خواهد کرد.
تعمیر ماشین ظرفشویی با تعویض قطعات و گاهی با تعمیر آنها انجام می‌شود. این کار باید توسط متخصصانی انجام شود که سابقه کار زیادی داشته باشند. یک تعمیرکار حرفه ای ماشین ظرفشویی با استفاده از قطعات اورجینال و ابزار لازم، اجزای مختلف ماشین ظرفشویی را مورد بررسی قرار داده و عیب آن را برطرف می‌کند. هزینه تعمیر ماشین ظرفشویی نسبت به نوع آسیبی که در این دستگاه به وجود آمده است متفاوت می‌باشد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با اجزایماشین ظرفشویی آشنا کنیم. شما می‌توانید اطلاعات دقیقی از این مقاله در ارتباط با وظیفه اجزای گوناگون این ماشین به دست آورده و در صورت هرگونه مشکل در ماشین ظرفشویی، از یک تعمیرکار بخواهد که عیب ایجاد شده را برطرف نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره عملکرد اجزای مختلف ماشین ظرفشویی و یا دریافت خدمات تعمیرات و تعویض قطعات دستگاه با شماره‌های مجموعه سروش سرویس که نمایندگی تعمیرات ماشین ظرفشویی بوش در اصفهان است، تماس بگیرید. همکاران ما اطلاعات بیشتری درباره این موضوع در اختیار شما قرار خواهند داد. لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.